fbpx

Blir dette stupetårnet i Tromsø havsbad?

Det gamle styrhuset i slippen blir kanskje stupetårn.

Å lage et skikkelig oppvarmet havsbad utenfor Vervet bydel, har vært en del av plantegningene lenge. Samtidig har ambisjonen om å ivareta flere bygninger fra Skipsverftet vokst mer og mer fram. Les for eksempel om restauranten som skal etableres i gamle maskinverkstedet. Dette er for å ha la det historiske suset fra en gammel industritomt, leve videre i nye former i en moderne bydel. De gamle slippvognene er så ikoniske, at de hadde gitt en helt egen visuell dimensjon i denne tankegangen.

«Plutselig slår det oss at styrhusene kan fungere som stupetårn i tilknytning til havsbadet,» sier utvikler Bård Sverdrup. «Jeg forelsket meg i hvordan ideen kombinerer både utvikling og ivaretakelse på en og samme tid.»

Det er selvfølgelig mye som skal avklares før dette blir en realitet. Det er et stort ønske at begge slippvognene skal bevares på en eller annen måte. Det vi vet i dag er at minst en av vognene må slippes lengre ned i slippen, for å frigjøre plass til framtidig bebyggelse eller åpne rom. Der skal den da sveises fast og stå som et monument på Tromsøhistoriens viktigste industritomt. Det er samtidig viktig at sikkerhet ivaretas, og at slippene kan brukes til noe. En ide kunne være å fylle sand rundt slippvognene og lage et område som er innbydende.

Kaia skal rives, og vi jobber med ideen om å ivareta den på en kreativ måte. En tanke er å lage benker og bord som kan stå rundt på uteområdene. For eksempel kan den brede stålplata med fortøyningspullertene bli et fint benkebord, mens bjelkene kan bli til benker.

Hvis publikum har gode ideer til andre ting som kan bevares på kreative måter, er det bare å melde det inn til oss via Facebook-siden vår.

Meld din interesse


Se personvernpolicy

Alexander Uhre Mikkelsen

Salgsansvarlig
Telefon: 900 76 691
E-post: alexander@vervet.no

Monica Løvli

Salgsansvarlig
Telefon: 957 85 140
E-post: monica@vervet.no

Stine Nøtnes Pedersen

Salgsansvarlig
Telefon: 911 23 469
E-post: stine@vervet.no     

Vibeke Pedersen

Salgsansvarlig
Telefon: 906 60 348
E-post: vibeke@vervet.no

VervetBydel

VervetBydel

VervetTromsø