fbpx

Vervet endelig godkjent i kommunestyret

18 års ventetid og reguleringsarbeid er ved veis ende. Vervet ble godkjent gjennom et enstemming kommunestyre – som nå lovpriser prosjektet.

-Der vil jeg bo. Dit vil jeg flytte. Så fantastisk er prosjektet, og min begeistring deles av samtlige i byutviklingskomiteen, sa leder i byutviklingskomiteen, Olga Goldfain (AP), fra talerstolen under innstillingen i kommunestyret onsdag 28. februar.

Hun trakk spesielt fram barnehagen og fellesområdene på 750 kvadratmeter.

-Et fantastisk samhandlingsområde. Sentrumsnært og tilnærmet bilfritt. Virkelig et flott prosjekt, skrøt Goldfain.

Hilmarsen hyllet siktlinjene

Øyvind Hilmarsen (H) innledet sitt innlegget gjennom å presisere at saken var lansert allerede i 2001, og påpekte at det vært en lang og kronglete vei.

Han satte lys på middelalderfestningen Skansens historiske siktlinjer – som ivaretas i den nye reguleringsplanen.

-Det ligner litt på Skansen – dette Vervet-prosjektet, som ligger like utenfor Skansen. Dette er 1000-årsstedet til Tromsø kommune. Det har vært et fort, og helt sentralt i Nord-Norge i sin tid. Dette blir nå et byggverk som bevarer de gamle siktlinjene, som ligger nærmest som et like fort utenfor det opprinnelige fortet, forklarte Hilmarsen.

Høyre-politikeren har tidligere uttalt at han ser fram sin sene sommerkvelder på Vervet.

-Jeg har sansen for dette prosjektet nå – nettopp fordi det respekterer opprinnelsen som 1000-årssted. Prosjektet vil også skape mye uteliv. Det er ettermiddagssol mye, mye lengre enn på Skarven eller ved Kystens Hus. Vi kommer til å trekke utover der etterhvert som sommerkvelden går, og gjerne ta et bad for de som måtte ønske det, smilte han i karakteristisk stil.

-Gangavstand til alt

Morten Skandfer (V) var som alltid engasjert i grønn byutvikling.

-Dette er sentrumsnært. Det er lite biltrafikk, og lav parkeringsdekning. Det er gangavstand til alt, og det kommer til å se fantastisk ut, skrøt Skandfer.

-Vi støtter reguleringsplanen som den ligger – men det tok altså 18 år, påpekte han.

-1000 mennesker som skal bo der

-Det er snakk om 1000 mennesker som kommer til å bo i dette området. Det kommer til å bety masse for byen, og masse for sentrum. Derfor er vi kjempeglad for Vervet i dag, og vi er stolt over den jobben som er gjort. Selv om det har tatt tid, så tror vi at resultatet nå kommer til å bli helt strålende, sa en ordfører Kristin Røymo (AP) etter et kommunestyre-møte som dro ut i tid.

Det samme gjorde godkjenningen av Vervet, men nå realiseres endelig byens nye urbane bydel.

Meld din interesse


Se personvernpolicy

Alexander Uhre Mikkelsen

Salgsansvarlig
Telefon: 900 76 691
E-post: alexander@vervet.no

Monica Løvli

Salgsansvarlig
Telefon: 957 85 140
E-post: monica@vervet.no

VervetBydel

VervetBydel

VervetTromsø

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this