fbpx

Nå starter grunnarbeidet

På verftstomta har 170 år med industri satt sitt preg på omgivelsene. Når Vervet i dag signerte kontrakten om oppryddingsarbeidet med AF Decom er man ett steg nærmere en byggeklar tomt.

– Det har vært en lang prosess med å få alt av godkjenninger. Men i dag er en gledens dag, for å si det mildt! Vi avventer fortsatt en siste godkjenning fra Troms Fylkeskommune, men den er rett rundt hjørnet, forteller prosjektleder i Vervet, Marius Amundsen.

Mange firma har vært med i kontraheringsprosessen, men det var til slutt AF Decom som fikk kontrakten pålydende 76,5 millioner eksklusive moms.

“Her skal det være trygt å bo og oppholde seg for alle. Og da gjelder det å være nøye”

Marius Amundsen

Prosjektleder

Det er en stor jobb som venter i nordbyen. Blant annet skal omtrentlig 35 000 tonn forurenset grunn graves opp og flyttes bort med båt, 110.000 kubikkmeter sprengstein fylles i sjøen ved nordsjeeten og ny molo bygges.

– På enkelte steder kommer vi til å grave oss hele 8 meter ned for å få fjernet den forurensede grunnen. I tillegg kommer vi til å legge en filterbarriere rundt hele området for å hindre at forurensning fra sediment utenfor tomta siver ut i sundet, utdyper prosjektleder i AF Decom, Morten Dahle.

– For oss er det veldig viktig at nye Vervet bydel ikke bygges på forurenset grunn. Her skal det være trygt å bo og oppholde seg for alle. Og da gjelder det å være nøye, skyter prosjektleder i Vervet, Marius Amundsen, inn.

Meld din interesse


Se personvernpolicy

Alexander Uhre Mikkelsen

Salgsansvarlig
Telefon: 900 76 691
E-post: alexander@vervet.no

Monica Løvli

Salgsansvarlig
Telefon: 957 85 140
E-post: monica@vervet.no

VervetBydel

VervetBydel

VervetTromsø

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this