Bårstua 1840

Nabolaget

Hils på Bårstua 1840 – stedet som ønsker å være kafé og kulturformidler. Bårstua 1840 er nå inne i sitt andre driftsår etter å hatt vinterstengt i fire måneder.

Det første året var et spennende år med mye prøving og feiling, og med mange engasjerte etablerere. Da de åpnet på nytt i 2017 hadde kaféen to faglærte kokker med på laget.

I tillegg innledet Bårstua et samarbeid med Gamlebyen Gentlemen, en trio bestående av Tore Bruvold, Ole Morten Indigo Lekan og Morten Stene. Fra før av hadde kaféen et samarbeid med Stina Fagertun som formidlet kulturhistorie en søndag i måneden.

– Nå har kaféen åpent alle dager bortsett fra søndag og mandag fra klokka tolv på formiddagen til elleve på kvelden, og erfarer at flere og flere får kjennskap til oss. I fjor hadde vi kun åpent fra 11.00-14.00 enkelte dager. Vi er fortsatt ikke helt i mål, men erfarer at utvidet åpningstid og spisset meny har hatt effekt. Vi tok med oss noen viktige erfaringer fra første år, forteller daglig leder Reidar Svare.

Svare forteller at Bårstua 1840 skal være en koselig liten kafé med stor uteservering. I fremtiden ønsker de å utvide uteområdet ytterligere, og ved juletider har de også en plan.

– Vi ønsker å utvikle oss. Kanskje kan vi få til et julemarked etter hvert. Det viktigste er at vi som holder på med dette har det gøy og at det blir en god arbeidsplass for de som jobber der, da blir det også bra for gjestene våre. Jeg tror mye av utviklingen ligger i det.

Menyen er foreløpig liten, men tilbakemeldingene har vært utelukkende gode.

«Fiskesuppe og finnbiff.» Flere sier det er den beste fiskesuppen de har smakt.

Sommermenyen er ikke så stor, men vi vil supplere med innslag av retter som er tilpasset årstiden.

Bygget de driver spisestedet i er fra 1840, og har en sterk stilling i Nordbyen i Tromsø.

– For oss er utviklingen på Vervet svært viktig. Vi får en sentral beliggenhet i gamlebyen, mellom det nye som bygges og det mer etablerte sentrum. Så får vi krysse fingre og håpe at vi klarer å etablere noe som yter rettferdighet til Skansen og at vi får være med når utviklingen til Vervet skjer, sier Reidar Svare.