[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.21″ background_color=»rgba(0,0,0,0.25)»]
[/et_pb_background_plus]

Blir dette stupetårnet i Tromsø havsbad?

Det gamle styrhuset i slippen blir kanskje stupetårn.

Å lage et skikkelig oppvarmet havsbad utenfor Vervet bydel, har vært en del av plantegningene lenge. Samtidig har ambisjonen om å ivareta flere bygninger fra Skipsverftet vokst mer og mer fram. Les for eksempel om restauranten som skal etableres i gamle maskinverkstedet. Dette er for å ha la det historiske suset fra en gammel industritomt, leve videre i nye former i en moderne bydel. De gamle slippvognene er så ikoniske, at de hadde gitt en helt egen visuell dimensjon i denne tankegangen.

«Plutselig slår det oss at styrhusene kan fungere som stupetårn i tilknytning til havsbadet,» sier utvikler Bård Sverdrup. «Jeg forelsket meg i hvordan ideen kombinerer både utvikling og ivaretakelse på en og samme tid.»

Det er selvfølgelig mye som skal avklares før dette blir en realitet. Det er et stort ønske at begge slippvognene skal bevares på en eller annen måte. Det vi vet i dag er at minst en av vognene må slippes lengre ned i slippen, for å frigjøre plass til framtidig bebyggelse eller åpne rom. Der skal den da sveises fast og stå som et monument på Tromsøhistoriens viktigste industritomt. Det er samtidig viktig at sikkerhet ivaretas, og at slippene kan brukes til noe. En ide kunne være å fylle sand rundt slippvognene og lage et område som er innbydende.

Kaia skal rives, og vi jobber med ideen om å ivareta den på en kreativ måte. En tanke er å lage benker og bord som kan stå rundt på uteområdene. For eksempel kan den brede stålplata med fortøyningspullertene bli et fint benkebord, mens bjelkene kan bli til benker.

Hvis publikum har gode ideer til andre ting som kan bevares på kreative måter, er det bare å melde det inn til oss via Facebook-siden vår.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022