Brødrene Johannessen

Nabolaget

Datoen er 29. september 1949. Brødrene Fridtjof og Harald Johannessen åpner klesbutikk i nordbyen. Kjente og kjære lurer på om brødreparet har gått fra vettet.

– På den tida var jo dette på «landet». Men når brua kom i 1960 begynte det å skje ting, det kom mye mer trafikk og vi etablerte oss sakte men sikkert.

Det forteller Finn Johannessen, sønn av Fridtjof, som nå driver klesbutikken Brødrene Johannessen AS. 68 år etter at butikken åpnet dørene, den gang med et smalt sortiment av dameklær, kan de i dag vise til 350 kvadratmeter, åtte faste ansatte, fire deltidsansatte og en omsetning på 23 millioner i 2016.

– Vi har fått prisen Årets handelsbedrift tre ganger. Det tyder på at vi har gjort og gjør noe rett, sier Johannessen.

– Hva er hemmeligheten bak suksessen?  

– Litt av mitt ansvar etter at jeg tok over, har vært å prøve å gjøre oss litt yngre og «freshere». Men vi har alltid hatt grunnprinsippene om å gi kvalitet og personlig service til kundene våre, og folk «på gulvet» som kan jobben sin godt. Tidligere har vi vært litt «voksen» i klesveien, mens vi med årene har fått en ny generasjon med kunder i unge gutter som ser etter kvalitetsvarer. Vi har vært nødt til å oppgradere oss i henhold til dette, og har veldig mange gode merker som Rico Vero, Tiger of Sweden, Ricco Vero og Ralph Lauren, for å nevne noen. Så vi oppgraderer oss med merker tilpasset markedet. Kvalitetsvarer, enkelt og greit, forteller han.

For å sørge for at hjulene går rundt har Finn Johannessen med seg sin søster Trine Johannessen, som eier 25 prosent av selskapet. I tillegg har brødreparet Tommy og Geir Olsen jobbet i butikken i henholdsvis 34 og 33 år.

– Vi har et team her som har vært ute ei vinternatt før, vi prater samme språk og alle sammen gjør en veldig god jobb, skryter Johannessen.

Som en vel etablert og sterk bedrift i nordbyen lar Johannessen seg begeistre over prosjektet Vervet, som han tror kommer til å være av stor betydning for bydelens utvikling.

– Det vil gjøre veldig mye, og masse flere folk som kommer til å bo der. Jeg har sett skissene på det, og det ser veldig flott ut. Jeg synes prosjektet er spenstig, flott og spennende for byen og nordbyen.

– Og det er vel ikke akkurat dumt for dere at bydelen får et så svært løft?  

– Det kommer til å generere positivitet for oss, absolutt.

Brødrene Johannessen - Vervet.no