Bryggeri 13

Nabolaget

Skippergata 15 har i et knapt århundre vært kjent for godt håndtverk. Allerede i 1920 startet Mydland-familien butikkeventyret Mydland Vilt og Delikatesse i lokalene som nå huser et av Tromsøs mikrobryggeri; Bryggeri 13.

Anders Elde og Christian Sæther Riksheim skulle i 2012 egentlig bare brygge juleøl for å gi til kompiser i gave. Så ballet det på seg. Nå brygger duoen 6-800 liter øl ukentlig som leveres til restauranter og butikker i Tromsø, og de har ingen planer om å stanse her.

– Vårt mål er å bli nordbyens ølhall, kan daglig leder Christian Sæther Riksheim fortelle. Området har et enormt potensialet, men mangler ifølge gründeren et lokalt vannhull.

Fra høsten 2017 blir det pubkveld både fredag og lørdag i lokalene han beskriver som et av byens kuleste bygg. Egenbrygget øl og Mydlandpølse er en selvfølgelighet på menyen som også vil inneholde andre mikroøl og småretter.

DET GODE NABOSKAPET

For Riksheim er samholdet i nordbyen viktig – for han ser på området som et unikt lite samfunn. Eller community, som har liker å kalle det.

– Det handler i bunn og grunn om å gjøre hverandre gode. Det finnes så mange flinke og uavhengige aktører her som du ikke finner ellers i byen. Folk som tør å satse. Jeg fokuserer veldig på å holde folk i nordbyen, sier Riksheim som ofte sender gjester videre til andre i nærområdet, om han mot formodning ikke kan tilby det de er ute etter.

Selv samarbeider de blant annet til den populære restauranten Smak, som befinner seg rett over gaten.

I tillegg til produksjon og den vanlige driften, tilbyr Bryggeri 13 både ølsmaking og bryggekurs.

For mer informasjon, se www.bryggeri13.no.