fbpx

LPOs visjon

“Vervet er et gammelt skipsverftsområde sentralt i Tromsø som sammen med gamle Tromsø har en viktig historisk betydning. Denne industrihistorien ønsker vi å ivareta og bygge videre på når vi skal skape en ny bydel som skal bidra til å gjøre Tromsø til en artisk hovedstad.

Den sentrumsnære tomten har en fantastisk beliggenhet me utsikt mot helel skipsleia, Ishavskatedralen, Tromsdalstiden og inn mot sentrum. Boligene får svært gode utsikts- og solfrhold, med uteområder som er skjermet mot vær og vind.

Målsetningen vår er å lage den flotteste bydelen i Tromsø. Gjennom et godt plangrep for redusert bilbruk, solide materialer og spennende arkitekturer med nye bofunksjoner, skal dette bli et samlingspunkt for alle Tromsøværinger. Et sted der folk trives og vil oppholde seg i, med nærhet til sjø, kultur- og servicetilbud.”

– LPO Arkitekter

Hjertet av Vervet

Maskinverkstedet fra 1911 som fortsatt står igjen på verftstomta vil bli rehabilitert – og utgjøre bydelens hjerte.

Med sin naturlige plassering med inngang fra Slipptorget, vil Maskinverkstedet både innvending og utvending bli en moderne restaurant, kafé, sosialt møtested og arena for kulturarrangementer innenfor et bredt spekter av ulike sjangre.

I prosessen har vi tatt vare på en rekke elementer som vil bli brukt som utsmykking – slik at identitet og industrihistorie blir med inn i framtida.

Lo:Le
Landskapsarkitekt

Vervet blir en ny bydel med store, gode uterom som bærer industrihistorien fra tomta med seg videre. Det største offentlige byrommet blir parken og torget i forlengelsen av Skansen, i området rundt den gamle slippen og Maskinverkstedet. Slippen og Maskinverkstedet forteller historien om ishavsskøytene og polferdene; her ble båtene faktisk bygget, reparert og sluppet ut på havet igjen. Dette blir transformert om til Verftsparken og Slipptorget, den nye bydelens hjerte der tomtens industrihistorie vil fortelles videre samtidig som at nye tilbud for lek, opphold, rekreasjon og servering tar plass. Du kan stikke tærne i vannet ved de gamle slippene, leke, se utover Tromsøsundet over en kopp kaffe eller ta plass i amfiet på torget, få med deg en konsert i Maskinverksted, spise middag og rusle en tur langs bryggene ut til Nordsjeteen med Løkta.
– Lo:Le Landskap

Sammen skaper vi identitet

For å gi Vervet, den nye bydelen i Tromsø en egen identitet, samarbeider Vervet og LPOs arkitekter med kunstner Olav Christopher Jenssen. Tanken er å etablere en tydelig sammenheng mellom bygg og kunst.

Olav Christopher Jenssen

Olav Christopher Jenssen er en av Norges mest internasjonalt anerkjente og utstilte samtidskunstnere. Han har først og fremst gjort seg bemerket som maler og som en fornyer av det abstrakte maleri, men arbeider også med tegning, grafikk og bokverk. For å tilføre farge og signal til den nye bydelen som er under oppføring i Tromsø, har han fått oppgaven med å tilføre farge og signal i samarbeid med LPO.

– Jeg er opptatt av at dette verket skal ha en helt egen identitet. Man skal kunne kjenne igjen lynne og figurasjonen, men denne nye grafiske og fargemessige situasjonen her er helt ny, tanken er at figurene skal være med på å gi stedet en egen identitet.

Zenisk – Lysdesign

Når nordlyset svever over Vervet, kan vi slukke det kunstige lyset for å forsterke opplevelsen.
Den nyeste lysteknologien i kombinasjon med det magiske arktiske lyset skal skape opplevelser og atmosfære på Vervet.
– Lysdesign er som musikk – det påvirker både følelser og intellekt hos mennesker.
Det sier Kristin Bredal – daglig leder hos Zenisk. Sammen med resten av teamet skal hun sørge for at lyset på Vervet er spesielt. – Vi skal kunne slukke det kunstige lyset når vi har mye annet spennende naturlig lys, og motsatt lage effekter med det kunstige lyset når det trengs, sier hun.
Lysdesign skal bidra til trygghet, identitet og tilhørighet.
 – Vi skal bruke lys for å forsterke den flotte og sammensmeltede industrihistorien som er på området, slik at det også ser vakkert ut fra sentrum og havet. Vår ambisjon er at Vervet-lyset skal forsterke menneskenes livskvalitet.

Appen

Vi vil utvikle en app som du kan bruke for å ta i bruk alle fordelene i nærmiljøet og fellesarealene. Det være seg å reservere hybel til helgebesøk, bestille frokost på døra, få varsel dersom det er så vakkert nordlys at lysene slukkes, bestille bil eller få kontakt med vaktmester eller naboene dine. Høres det ut som en drøm? 
På Vervet blir dette et reelt scenario, selv om appen fortsatt ikke er ferdig. Appen vil være brukervennlig og tilpasset alle aldersgrupper.

Bildeling

Beboere mulighet til å tegne medlemskap i Vervet bildeling. Her kan man leie bil ved behov, og man slipper å tenke på forsikring, avgifter, parkering og verditap. Det vil også være mulig å leie henger, takboks og barnestol. En slik løsning gjør det enklere og billigere for de aller fleste enn å eie egen bil.
Dette er et av flere tiltak vi gjør på Vervet for å inspirere til en grønnere livsstil.

Parkering

På Vervet bor du så sentralt at du kanskje ikke trenger bil i hverdagen. Vi legger likevel til rette for at de som ønsker det, skal kunne ha bil. Det blir parkeringsanlegg med omtrent 300 parkeringsplasser, og innkjøringen til garasjeanlegget langs Tromsøbrua fra nordvest, skjermet fellesarealet. Det vil være mulig å inngå leieavtale på både kort og lang sikt, og alle parkeringsplasser har mulighet for lading av elbil.

Båthavn

Nærheten til havet er en av særegenhetene til Tromsø. Det vi vil utnytte det til fulle på Vervet.
Det blir laget en flott småbåthavn med mulighet for kjøp av leierett. Ettersom det er begrenset med plasser så gi beskjed tidlig hvis du ønsker å reservere plass og hvilken størrelse du ønsker.

Båtdeling

Vervet vil også tilknyttes en båtdelingstjeneste slik at beboere kan leie småbåt ved behov. Som for bildeling vil dette medføre at beboere slipper å tenke på vedlikehold og eierskap til båten. For enkelte er dette midt i blinken, mens for andre er egen båt naturlig.

En tur til havs, enten for fiske eller kos, kan gjøres etter ønske ved en slik tjeneste.

Kajakk

Tromsø er et vakkert område å padle i, og vi legger til rette for at man kan leie kajakk med tilhørende nødvendig utstyr med Vervet som base.

 

Sykkeldeling

På like linje med bil- og båtdeling, vil det også tilrettelegges for en delingstjeneste for sykkel. Et friskt, rimelig og enkelt framkomstmiddel.

Det vil også legges opp til sykkelverksted i fellesarealet i gårdsrommet.

Meld din interesse


Se personvernpolicy

Alexander Uhre Mikkelsen

Salgsansvarlig
Telefon: 900 76 691
E-post: alexander@vervet.no

Monica Løvli

Salgsansvarlig
Telefon: 957 85 140
E-post: monica@vervet.no

VervetBydel

VervetBydel

VervetTromsø

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this