[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.22.6″]
[/et_pb_background_plus]

Det viktigste rommet på Vervet

Vervet vokser fram på den gamle tomten til Tromsø Skipsverft. 440 nye hjem skal huse nærmere 1000 mennesker i sentrum. Bydelen vil samtidig inneholde mye spennende mellom boligene også.

I motsetning til i de fleste byggeprosjekter, gjøres uterommene på Vervet ferdig før boligene er innflyttingsklare. Dette er ikke tilfeldig, og utbyggerne har store ambisjoner for fellesarealene.

– Uterom og fellesareal har på mange måter fått sette premissene for Vervet. Det blir gode, solrike uterom som vi håper skal benyttes av hele byens befolkning; ikke bare de som får bolig på Vervet, men også mange besøkende. Det er livet mellom husene som gir et sted sjel og identitet, og som vil gjøre Vervet til noe mer enn en boligmaskin. Det er også derfor vi er opptatt av at det skal bli bra. Området har vært viktig for utviklingen av Tromsø, men det har også vært et lukket område. Nå skal området åpnes opp, og bli tilgjengelig for alle. Vårt ønske er å gi området tilbake til byen, sier Ragni Løkholm Ramberg – prosjektleder i Totaleiendom.

Verftsparken og Slipptorget

Det største offentlige byrommet blir parken og torget i forlengelsen av Skansen, i området rundt den gamle slippen og Maskinverkstedet. Dette blir transformert om til Verftsparken og Slipptorget, den nye bydelens hjerte der tomtens industrihistorie vil fortelles videre samtidig som at nye tilbud for lek, opphold, rekreasjon og servering tar plass.

Dette området står klart allerede i 2020, og bydelen får dermed begynt å «sette seg» i god tid før folk flytter inn.

– Du kan stikke tærne i vannet ved de gamle slippene, leke, se utover Tromsøysundet over en kopp kaffe eller ta plass i amfiet på torget, få med deg en konsert i Maskinverksted, spise middag og rusle en tur langs bryggene ut til Nordsjeteen med Løkta, sier Mari Bergset i Lo:Le Landskap og Plan – landskapsarkitektene som har ansvaret for å innrede uterommene på Vervet.

Møbleres med maritim inspirasjon

Litt mer tilbaketrukket, i gårdsrommet, ligger de felles utearealene. Her er det tilbud for rekreasjon, samvær og opphold for alle aldersgrupper. Det er tilrettelagt for lek integrert i byromsdesignet, slik at det gir barn opplevelser og boltreplass samtidig som at det blir gode steder å være for alle.

– Den nye bydelen møbleres med elementer fra industrien på tomta, nye benker og bord, belysning og aktivitetstilbud. Det blir frodig vegetasjon som trives ved sjøkanten; prydgress, blomstrende stauder, syriner – og hele området henvender seg sørover mot sola og den blå parken, Tromsøysundet, forklarer Bergset.

Fargerikt kunstprosjekt

For å gi Vervet en egen identitet har kunstner Olav Christopher Jenssen blitt engasjert. Slik etableres en tydelig sammenheng mellom bygg og kunst. Jenssen er en av Norges mest internasjonalt anerkjente og utstilte samtidskunstnere.

Han har fått oppgaven å tilføre farge og signal til den nye bydelen.

– Det var i grunnen ingen føringer på at dette skulle bli figurer, men for meg betyr signal først og fremst noe man gjenkjenner og forstår. Jeg tenkte derfor at jeg måtte skape noe som ville være med på å gi stedet en egenart, identitet og gjenkjennelsesmoment, forteller Jenssen.

Vervet-lyset

Når nordlyset danser over Vervet, kan det kunstige lyset slukkes for å forsterke opplevelsen.

Den nyeste lysteknologien i kombinasjon med det magiske arktiske lyset skal skape opplevelser og atmosfære på Vervet.

– Lysdesign er som musikk – det påvirker både følelser og intellekt hos menneske, sier Kristin Bredal – daglig leder hos Zenisk.

Sammen med resten av teamet skal hun sørge for at lyset på Vervet er spesielt.

– Vi skal kunne slukke det kunstige lyset når vi har mye annet spennende naturlig lys, og motsatt lage effekter med det kunstige lyset når det trengs. Lyset brukes for å forsterke den flotte og sammensmeltede industrihistorien som er på området, slik at det også ser vakkert ut fra sentrum og havet. Vår ambisjon er at Vervet-lyset skal forsterke menneskenes livskvalitet.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022