Graff Brygghus

Nabolaget

Hver fredag tar mellom 40 og 50 tromsøværinger turen innom Storgata 101, eller Uthuset som det også kalles. Hvorfor? For å handle mikrobrygget øl direkte fra Graff Brygghus.

Det lille tømmerhuset i smuget mellom Storgata og Jaklins Plass hadde huset håndverkere siden 1901 da Marius Graff og makker Marius Amundsen flyttet inn med sitt nye bryggeri i 2015.

– Nordbyen er litt sånn – tradisjonell, men med en moderne vri. Her finner du mange nisjebutikker og uavhengige aktører, forteller Marius Amundsen. Selv har de beholdt byggets gamle utseende, mens driften er modernisert.

I tillegg til å brygge i gjennomsnitt 2000 liter øl i uka som leveres til restauranter og butikker har de growler-fill hver fredag, et konsept Amundsen sammenligner med hvordan man handlet melk før i tiden.

– Det er en gammeldags måte å handle på – en butikk, en vare. Før hadde alle sin egen melkeflaske som man gjenbrukte. Hos oss kan folk kjøpe sin egen growler og fylle på med ferskbrygget øl, direkte fra bryggeriet.       

Utviklingen skjer her

Duen synes det er fint å kunne ha småskala industri der folk bor og spår at flere nye og spennende konsepter vil dukke opp i nordbyen etterhvert som den nye bydelen vokser frem.

– Det er jo her utviklingen skjer, påpeker Graff og viser til lignende området i Oslo. Tenk bare på bydelene Tøyen og Grønland, der pågår det mye spennende for tiden.

På oppdrag fra Vervet har Graff Brygghus utviklet et helt eget Vervet-øl. En lys og lett amerikansk blonde ale, brygget med ekstra humle for friskhetens del.

For mer informasjon, se www.graffbrygghus.no

Foto: Torgrim Rath Olsen/ Nordlys LAB