Hildr Gastro Bar

Nabolaget


– Det er en liten perle i Tromsø by, sier restaurantsjefen på Hildr Gastro Bar i Nordbyen.

Når tromsøsola titter frem er restaurantsjef Gabriela Carlehed Jacobsen og de andre ansatte på Hildr Gastro Bar kjapp med å åpne opp uteserveringen, i den siste «byhagen» som er igjen av gamle Tromsø sentrum.

– Det blir en egen liten oase her. Buskene rundt fjerner mye av støyen. Så på solfylte dager åpner vi opp den, forteller Jacobsen.

Hildr er også innlemmet i matstedene Burgr og Jalla, og har totalt 26 ansatte. Hildr opererer med en fem-retters meny som byttes ut månedlig, i tillegg til forskjellige småretter. Da vi besøkte restauranten så den slik ut:

  • Lettgravet villaks med gressløk, geitost og ponzo
  • Kalv med taffelsticks, tomat og urter
  • Klippfisk og risotto med spinat, løk og parmesan
  • Oksekjake nugget med blåmuggkrem, rødkål og karse
  • Tindved med krydder, is, sjokolade og hveteputer

Hildr Gastro Bar - vervet.no

– Vi tar stolthet i menyen vår, og ønsker å ha mye forskjellig å tilby. Vi har stamkunder som kommer tilbake fordi de vil teste ut den nye menyen, forteller hun.

Bygget fra 1833 som Hildr driver restaurant florerer av tromsøhistorie. Det har blant annet vært både postkontor, leiligheter og bilforhandlere i det snart 200 år gamle bygget i Skippergata 11.

Carlehed Jacobsen forteller at byggets historie og tilhørighet til Tromsø var viktig for dem når de skulle velge lokaler tilbake i 2015.

– Det er et vernet bygg, og vi falt veldig for historien bygget hadde.

Hun opplever Nordbyen som en sterk og samlet bydel.

– Bare siden vi begynte her for to og et halvt år siden har vi merket en enorm vekst i bydelen. Vi kjenner at folk trekker seg litt ut fra sentrum og hitover. Det er en liten perle i Tromsø by, fordi det er såpass nært sentrum, men samtidig føler man at man kommer litt ut fra «kjernen

Restaurantsjefen gleder seg over Vervet, og tror hele Nordbyen vil få et kjempeløft.

– Jeg tror det kommer å bidra til at enda flere folk kommer hit, og det vil bidra til stor vekst, sier Carlehed Jacobsen.