Foto: CF Wesenberg (Kolonihaven studio, Oslo)

– Jeg flyttet sørover, men sjela mi ble igjen i Nord-Norge

Etter 14 år i Oslo vender den profilerte psykologen Kristin Spitznogle hjemover til «Nordens Paris» når boligprosjektet Vervet står klart i 2022.

– Det har etter hvert blitt 14 år i Oslo, og livet i hovedstaden er fint, men hjemlengselen har bare blitt sterkere med årene. Jeg merker at jeg reiser hjem til Tromsø oftere og oftere nå, og at det er i nord jeg hører til. Her kjenner jeg på en egen ro, jeg elsker naturen, og jeg elsker folket i nord. Jeg bruker og si at jeg flytta sørover, men sjela mi ble igjen i Nord Norge. Det er på tide å vende hjem, sier Kristin Spitznogle.

Familiekjær

Hun flyttet til hovedstaden på grunn av spennende jobbmuligheter, blant annet som programleder for egen samlivsserie i TV3, samt som sex- og samlivsspaltist gjennom mange år i avisa VG. Hun har gitt ut bøker, og har i dag privatpraksis på Froger, hvor hun også bor.

– Jeg har dessuten hele familien min i nord, bortsett fra yngstemann som studerer i Oslo og skal bli psykolog snart han også, men han blir med på lasset nordover. Jeg er veldig familiekjær og gleder meg til å være nær familien, det er liksom det som betyr aller mest med årene, sier psykologen.

Ny metropol

Hun liker Tromsøs utvikling, som en framvoksende metropol i nord. Nylig besluttet verdens største hotellkjede – Marriott – at de etablerer seg i Tromsø og på Vervet, med det første Marriott-hotellet i landet og det som blir Nord-Norges største hotell. Les mer om hotellet på Vervet her.

– Det er utrolig spennende å se den rivende utviklingen som Tromsø er inne i nå. Vi er virkelig i ferd med å plassere oss på kartet som en av verdens mest spennende destinasjoner, og mange har fått øynene opp for alt det vakre og eksotiske som vi «lokale» alltid har visst om. Jeg har selv reist mye rundt i verden, og det å gå rundt i gatene hjemme er nesten som å spasere rundt i hvilken som helst verdens-metropol. Jeg elsker mangfoldigheten og det å få møte mennesker fra alle verdenshjørner. Så håper jeg at vi kan bevare naturen vår, og alt det genuine og det ekte ved den nord norske folkesjela og kulturen vår, – at vi unngår overbeskatning. Her må vi vise stor klokhet, tenker jeg.

Skal bo i maritimt miljø i indre havn

Da Spitznogle skulle velge sin nye bopel i Tromsø, falt valget på Vervet – den nye bydelen som er under oppføring i Tromsø sentrum – med 440 nye boliger, tusen mennesker og over 20.000 kvadratmeter spennende næringsareal.

Vervet ligger på den gamle tomten til Tromsø Skipsverft, og har nærhet til sjøen, sentrum samtidig som nyter fantastisk utsikt til byens landemerker og natur. Bydelen har også hele 750 kvadratmeter fellesareal til anvendelse. Det skal blant annet fylles med hybler, selskapslokale, treningsstudio, spillerom, bibliotek, verksted og mer. Les mer om fellesarealene på Vervet her.

– Mitt valg av Vervet som fremtidig bopel var enkelt. Det var min Tromsø-baserte og eldste sønn som tipset meg om prosjektet. Jeg falt pladask, og satte meg sporenstreks på et fly nordover når det ble lagt ut leiligheter for salg. Jeg elsker nærheten til havet og den flotte utsikten jeg får utover fjorden, fjellene og det maritime miljøet i indre havn. Det er helt spektakulært, og kan få en sentimental og hjemlengtende nordlending nærmest på gråten, ler hun.

Hun flytter hjem til Tromsø på heltid når leiligheten på Vervet står klar i 2022, men regner med å bo og jobbe både i Tromsø og i Oslo i tiden framover. Hun blir blant annet å melde seg som rettssakkyndig for Nord-Troms Tingrett allerede i løpet av 2020.

Allerede nå ser ut fram til det sosiale livet som venter på Vervet. Nylig tok hun del på åpningen av Maskinverkstedet – som vil utgjøre bydelens hjerte.

– Hele prosjektet av topp klasse på alle måter, da også arkitektonisk, noe det nyåpnede Maskinverkstedet allerede vitner om. Så hjelper det også at salgsteamet med Alexander, Stine og Monica, gir oss kjøpere en service som bare er helt upåklagelig. Jeg gleder meg utrolig mye til å flytte inn på Vervet, sier Kristin Spitznogle.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022