[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.19.17″ background_color=»rgba(0,0,0,0.4)»]

[/et_pb_background_plus]

Vervet endelig godkjent i kommunestyret

18 års ventetid og reguleringsarbeid er ved veis ende. Vervet ble godkjent gjennom et enstemming kommunestyre – som nå lovpriser prosjektet.

-Der vil jeg bo. Dit vil jeg flytte. Så fantastisk er prosjektet, og min begeistring deles av samtlige i byutviklingskomiteen, sa leder i byutviklingskomiteen, Olga Goldfain (AP), fra talerstolen under innstillingen i kommunestyret onsdag 28. februar.

Hun trakk spesielt fram barnehagen og fellesområdene på 750 kvadratmeter.

-Et fantastisk samhandlingsområde. Sentrumsnært og tilnærmet bilfritt. Virkelig et flott prosjekt, skrøt Goldfain.

Hilmarsen hyllet siktlinjene

Øyvind Hilmarsen (H) innledet sitt innlegget gjennom å presisere at saken var lansert allerede i 2001, og påpekte at det vært en lang og kronglete vei.

Han satte lys på middelalderfestningen Skansens historiske siktlinjer – som ivaretas i den nye reguleringsplanen.

-Det ligner litt på Skansen – dette Vervet-prosjektet, som ligger like utenfor Skansen. Dette er 1000-årsstedet til Tromsø kommune. Det har vært et fort, og helt sentralt i Nord-Norge i sin tid. Dette blir nå et byggverk som bevarer de gamle siktlinjene, som ligger nærmest som et like fort utenfor det opprinnelige fortet, forklarte Hilmarsen.

Høyre-politikeren har tidligere uttalt at han ser fram sin sene sommerkvelder på Vervet.

-Jeg har sansen for dette prosjektet nå – nettopp fordi det respekterer opprinnelsen som 1000-årssted. Prosjektet vil også skape mye uteliv. Det er ettermiddagssol mye, mye lengre enn på Skarven eller ved Kystens Hus. Vi kommer til å trekke utover der etterhvert som sommerkvelden går, og gjerne ta et bad for de som måtte ønske det, smilte han i karakteristisk stil.

-Gangavstand til alt

Morten Skandfer (V) var som alltid engasjert i grønn byutvikling.

-Dette er sentrumsnært. Det er lite biltrafikk, og lav parkeringsdekning. Det er gangavstand til alt, og det kommer til å se fantastisk ut, skrøt Skandfer.

-Vi støtter reguleringsplanen som den ligger – men det tok altså 18 år, påpekte han.

-1000 mennesker som skal bo der

-Det er snakk om 1000 mennesker som kommer til å bo i dette området. Det kommer til å bety masse for byen, og masse for sentrum. Derfor er vi kjempeglad for Vervet i dag, og vi er stolt over den jobben som er gjort. Selv om det har tatt tid, så tror vi at resultatet nå kommer til å bli helt strålende, sa en ordfører Kristin Røymo (AP) etter et kommunestyre-møte som dro ut i tid.

Det samme gjorde godkjenningen av Vervet, men nå realiseres endelig byens nye urbane bydel.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022