[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.21″ background_color=»rgba(0,0,0,0.25)»]
[/et_pb_background_plus]

LPO vil lage en by i byen

Daglig leder hos LPO arkitekter, Tom Sletner, var med da Vulkan i Oslo ble tegnet. Nå vil han gjenskape suksessen på Vervet, et gammelt skipsverft langs havnen i Tromsø.

– Vulkan og Vervet har mange likhetstrekk.  Det handler om å åpne opp tidligere utilgjengelige byområder for alle. Å bygge by i sentrale byområder. Det vi tenkte da vi jobbet med  Vulkan var å bygge en by i byen. Vi ønsket å legge til rette for stor intensitet, mangfold og å lage et skikkelig godt bygulv. Et område der folk trives i og oppholder seg på. Det samme skal vi få til på Vervet, sier Tom Sletner.

Redefinerer historien

Arkitekten er tydelig på at Tromsø Skipsverfts historie har vært sentral i arbeidet.

– Historien er helt avgjørende. Du må føre den videre og redefinere den på en ny måte. Det er mye stolthet knyttet til industrihistorie, og derfor er det viktig å holde på den. På Vulkan har den eksisterende industrihistorien og de gamle bygningene vært byggestein for den nye identiteten vi har etablert for dette området. Det er også parallelt med det vi ønsker å få til på Vervet, sier Sletner, mens han vandrer gjennom de livlige gatene på Vulkan.

– En del av byens «skyline»

LPO-arkitektene er tydelige på at Vervets spesielle beliggenhet er førende for arbeidet. 

– Du kommer til å se Vervet som en del av byens profil – det blir en del av den nye «skylinen», altså en ny fasade som vil endre byens ansikt langs havnen.  Vi ønsker å trekke livet i sentrum ned til det nye havneområdet der det er utsikt og gode solforhold for å få til en attraktiv og levende havnepromenade. Samtidig  har vi forsøkt å holde fast på den industrielle  identiteten til området, sier Maria Asp Wendelboe, master i arkitektur.

For å få til det har blant annet materialvalg vært særdeles viktig for arkitektene.

– Materialer er kjempeviktig og skal fungere rent praktisk.  Derfor forsøker vi å bruke materialer som tar med seg industrihistorien fra stedet. Metall og tre er valgt som primærmaterialer. Metall egner seg veldig godt i et værhardt klima og det tar med seg historien til det tidligere skipsverftet. Tre er et materiale som refererer til mye av den bebyggelsen som ligger i nærområdet. Det er dessuten værbestandig og passer inn i en moderne setting, sier Laura Sæther som er en del av arkitektteamet som jobber med Vervet fra LPO.

Må ha tro på prosjektet

Vervetutbyggingen er nå for fullt i gang, og det første salgstrinnet «FRAM» er innflyttingsklart i 2022. Tom Sletner påpeker viktighet av å gjøre ting ordentlig fra start.

– Når du utvikler nye byområder, må du være litt visjonær og ha troen på prosjektet. I denne fasen er det viktig å gjøre prosessen i riktig rekkefølge, ha handlekraft og utholdenhet for å nå målet. Hvis man da klarer å være tro mot konseptet er det lettere å holde denne kursen hele veien gjennom prosjektet.

– Vi drømte for eksempel tidlig i Vulkan-prosjektet om å skape en levende by for det gamle industriområdet. Jeg husker at jeg laget visualiseringer med folk som drakk øl og barn som spiste is med ballonger i hendene. Sånn ble det, og det er utrolig tilfredsstillende å ha vært med på hele reisen, sier Tom Sletner.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022