[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.21″ background_color=»rgba(0,0,0,0.25)»]

[/et_pb_background_plus]

Maskinhallen gjøres om til kafé og restaurant

Bård Sverdrup, daglig leder i Vervet, forteller at de har hatt et ønske om å bevare mer av industrihistorien i området enn det som opprinnelig var lagt inn i reguleringsplanen.

– Vi har et sterkt ønske om å bevare mer av verftshistorien enn først planlagt, blant annet maskinhallen og de to slippene mot sør. Det vil gi området et mer unikt preg – og bedre lokaler til å lage kafé eller restaurant finnes ikke i byen!

I den gamle maskinhallen på Verftstomta skal det legges til rette for at Tromsøs råeste kafé og restaurant kan åpne dørene når nye Vervet bydel står klart.

Helt siden 1911 har maskinhallen fungert som smie- og maskinverksted, hvor praktisk talt alt som finnes i motorrommet til et skip har blitt tilpasset, reparert og overhalt.

Bygget fremstår ikke i dag som et naturlig restaurantlokale, men under de blå bølgeblikkplatene skjuler det seg en arkitektonisk perle. Inne er det høyt under taket og en kan fortsatt se den gjenkjennelige takkonstruksjonen fra da bygget var nytt.

– Man kan nesten ikke tro at det er det samme bygget når man sammenligner dagens bygg med gamle bilder, men vi skal gjøre det vi kan for å få fram den originale konstruksjoner, lover Sverdrup.

Planene om å bevare maskinhallen føyer seg til en tradisjon vi ser i byer over hele Europa, hvor gamle industribygg bevares og tas i bruk til nye formål. I Norge kan man trekke paralleller til Solsiden i Trondheim og Vulkan i Oslo. Begge populære områder med mange nye og spennende tilbud.

Det er fortsatt for tidlig å si hvem som kommer til å etablere seg i de tradisjonsrike lokalene og planene er ennå ikke godkjent av myndighetene, men det kommer uten tvil til å bli et spennende konsept med masse historie i veggene. 

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022