[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.22.6″]

[/et_pb_background_plus]

Nå er arkitekten på hotellet klar – her er vinneren

I dag har vi tilgang til 2.400 hotellrom i Tromsø. I følge Tromsø kommunes beregninger vil behovet være på over 10.000 rom i 2030. En eventyrlig vekst det må legges til rette for.

På Vervet planlegger vi Nord-Norges største konferansehotell med et areal på ca 15.000 kvadratmeter og 300 hotellrom, med en konferansesal på omtrent 1.000 kvadratmeter.

Arkitektkonkurranse

Det har nettopp blitt avholdt en arkitektkonkurranse for å sikre at det estetiske uttrykket og kvaliteten blir tilfredsstillende.

Nå er vinneren kåret – og det er Oslo Works som vant konkurransen med bidraget «Plattgatter».

Juryens begrunnelse

Juryen har hatt stor glede av å jobbe med de fire forslagene. Alle ville blitt unike tilskudd til byens hotelltilbud, og har sine egne unike særegenheter og kreative løsninger for å skape opplevelser som går langt utover et rent overnattingstilbud.

Ved siden av hotellets estetikk, har også valgte løsninger og hotellets ulike funksjoner vært viktig for juryen. Hotellet må fungere godt som konferansehotell (med Nord-Norges største konferansesal). Hotellet bør ha god logistikk for gjestene og samtidig må det legges opp til godt samvirke med beboere på Vervet. For juryen har det videre vært viktig å ta hensyn til hvordan hotellet vil virke på byen, både det helt nære byliv på Vervet og hvordan det vil bli seende ut fra ulike steder i byen.

Flere av forslagene forankrer utseende i stedets historie som industriområde. Med henvisning til generelle forestillinger om industri, og ikke verftstomtens historie, kan det likevel oppleves noe fremmed. Vinneren har på en god måte klart å forene disse perspektivene, slik at det både gir en assosiasjon til den helt lokale historie på Vervet, og samtidig har et internasjonalt preg som like gjerne sender tankene over havet og til andre havnebyer – noe som kler et hotell på den gamle skipsverftstoma i ishavsbyen.

Også i konferansesalen, som er et særlig viktig element for hotellet, er historien ivaretatt. Med et industrielt preg og gjennom bruken av takbjelker, kan den gi assosiasjoner til den gamle platehallen på Tromsø Skipsverft, men uten at det blir en etterligning.

Hotellet grenser opp mot et gammelt arbeiderstrøk med liten skala og trehus mot vest, samt den fremtidige bydelen mot nord. En betydelig kontrast i skala og stil er ikke til å unngå. Juryen falt for vinnerens rene og kompromissløse valg, som vi mener blir en styrke snarere enn en ulempe, og gjør hotellet interessant og vakkert. Den usentimentale stål-estetikken kler både bygget og området.

Vinneren har presentert det mest overbevisende og gjennomarbeidede fasadeforslaget. Forslaget viser variasjon i skala, men har likevel et ikonisk uttrykk som forsvarer den sentrale plasseringen som portalen inn til sentrum. Dette grepet bidrar til å underbygge og styrke byrom og byplan. Fasadekonseptet viser en fleksibel grammatikk for videre prosjektutvikling og har godt samspill med linjene i broen. Det karakteristiske utseendet har et moderne preg, men hotellet har samtidig en tidløshet og gir assosiasjoner til industri og storby – uten at det blir påtrengende.

Vinneren er forslaget Plattgatter, innlevert at arkitektkontoret Oslo Works

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022