fbpx

Næringslivet på Vervet: Nært, ekte og sjarmerende

Vervet bygges som en helhetlig bydel. Åpen og inkluderende med sin nærhet til sentrum og alt Tromsø har å by på. Samtidig trygg og intim med sitt eget bytorg, små gater og lokale butikker.

Allerede denne høsten intensiveres arbeidet med å ferdigstille Slipptorget som ligger like foran Vervets hjerte – Maskinverksted, som også ventes klart til åpning rundt årsskiftet 2019 og 2020.

Området danner sentrum for det resterende næringslivet på Vervet, som vil være på første plan i det allerede oppreiste Corten-bygget, samt langs kaipromenaden foran det første salgstrinnet – Fram, i tillegg til hotellet som ligger lengst nordvest på tomten.

2.800m² næringsareal

Totalt skal det fylles 2.800 kvadratmeter næringsareal på Vervet, utenom hotellet – som kommer i tillegg.

– Næringslivet på Vervet skal være nært og ekte. Ikke kjeder og generisk næringsliv. Vi skal søke det som er litt annerledes og orginalt. Kunst, design, restauranter og næringsliv som skal stå seg over tid. Det skal inspirere til folkeliv, og beboerne skal finne det de trenger i umiddelbar nærhet, sier prosjektleder i Totaleiendom – Ragni Løkholm Ramberg. 

Langsiktig tankegang

Vervet har over tid jobbet med flere relevante og spennende næringsaktører, og nylig ble Yvonn Steffensen offentliggjort som Maskinverkstedets daglig leder, og vil tiltre i stillingen fra 1. november.

– Mange kontakter oss og ønsker å komme til Vervet. Vi kontakter også ulike aktører vi tenker bør ha tilholdssted i denne sentrumsnære bydelen. Noen konsepter ønsker vi å utvikle selv. Vi programmerer et næringsliv med stor omhu, og tenker også på det langsiktige. Det gjør at ikke alle får ja – og at vi ikke styres av kortsiktige tanker om umiddelbar profitt, forklarer Ramberg.

I likhet med flere fascineres Ramberg av Maskinverkstedet, og legger ikke skjul på at Vervets hjerte vil spille en betydelig rolle for helheten.

– Maskinverkstedet blir kafé og restaurant, men også bydelshus og hjertet i området. Her vil det arrangeres møter, marked, kurs, pop-up, stand-up, og masse annet. Maskinverkstedet skal fylles med musikk og liv. Vi gleder oss til å se det ta form og utvikle seg i takt med resten av bydelen.

Vil du være med å skape liv på Vervet?

Ta kontakt med orjan@totale.no eller ragni@totale.no dersom du har spørsmål knyttet til næringsaktivitet på Vervet.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this