[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.21″][/et_pb_background_plus]

Når nordlyset svever over Vervet, kan vi slukke det kunstige lyset

Denne uken ga ZENISK en smakebit på hvordan lyssettingen på Vervet blir, da de kastet glans over de tradisjonsrike slippvognene.

– Her på Vervet har vi prøvd å jobbe med identiteten, å få frem det som er spesielt og historisk – slik som slippvogner, som vi ser her. De blir veldig viktige identitetsmarkører for Vervet, for vi må ta vare på den gode, gamle historien, sier Kristin Bredal – daglig leder i ZENISK, som har fått i oppgave å skape atmosfære og funksjonalitet gjennom lyssetting av den nye bydelen.

– Vi skal kunne slukke det kunstige lyset når vi har mye annet spennende naturlig lys, og motsatt lage effekter med det kunstige lyset når det trengs. Vi må oppleve blåtimen, nordlyset og stjernehimmelen, sier hun.

Følelser og intellekt

I forbindelse med NODAs (Nordnorsk design og arkitektursenter) sin design og arkitekturfestival «DARK festival», holdt Kristin Bredal og Elena Ivina fra ZENISK foredrag om lys i Garasjen i Gamlebyen.

– Lysdesign er som musikk – det påvirker både følelser og intellekt hos mennesker.

Gjort lysdesign i Kirkeparken og Storgata

ZENISK står blant annet bak lysdesignet i den utbedrede Kirkeparken og den tilhørende nye delen av Storgata.

-Vi må passe på så vi bruker det kunstneriske sånn at vi gjør det på en god måte som tilfører byen en god atmosfære og hyggelige områder. Vi trenger kanskje ikke å blåse ut med så veldig mye, forklarer hun.

Trygghet, identitet og tilhørighet

Det er omtrent 135 år siden Thomas Alva Edison utvikle den kommersielle elektriske lyspæren. Siden den tid har det vært en rivende teknologisk utvikling. ZENISK er en tverrfaglig praksis for arkitektonisk lysdesign, scenelys og lysinstallasjon. Den nyeste lysteknologien vil tas i bruk i kombinasjon med arktiske lyset på Vervet.  

– Vi skal bruke lys for å forsterke den flotte og sammensmeltede industrihistorien som er på området, slik at det også ser vakkert ut fra sentrum og havet. Vår ambisjon er at Vervetlyset skal forsterke menneskenes livskvalitet. Trygghet, identitet og tilhørighet, sier Bredal.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022