Fra industriområde til ditt nye hjem

Tromsø Skipsverft ble Tromsø bys første industriarbeidsplass da det ble etablert i Skansegata 1 i 1848.

Den 27. april 1848 møttes ti herrer på kontoret til kjøpmann M.W. Holmboe i Tromsø. De var redere og handelsmenn og hadde et klart mål; å etablere et skipsverft i Tromsø. Skipsbyggmester Ambrosius Holm fra Kristiansand var en av partnerne. Han var hentet inn for å få verftet anlagt og i drift. De øvrige var byens viktigste kjøpmenn og partsredere.

Den ikoniske middelalderfestningen Skansen er nærmeste nabo, historisk viktig og skal ivaretas. Dette har formet både prosessen og resultatet med utviklingen av Vervet. Vi har bevart viktige elementer, maritime gjenstander og brukt anerkjente landskapsarkitekter for å få historien til å flyte inn i framtiden.

Kanskje kan din være på Vervet.

[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.19.17″ background_color=»rgba(0,0,0,0.5)»]

[/et_pb_background_plus]

Porten til Ishavet

Tidlig på 1900-tallet opplevde Tromsø å bli utgangspunkt for en rekke fangst-, forsknings- og turistekspedisjoner til arktiske og antarktiske strøk, noe som var med på å gi byen tilnavnet Porten til Ishavet.

En enklere hverdag

På Vervet bor du så sentralt at du kanskje ikke trenger bil i hverdagen. Vi legger likevel til rette for at de som ønsker det, skal kunne ha bil. Det blir parkeringsanlegg med omtrent 300 parkeringsplasser, og innkjøringen til garasjeanlegget langs Tromsøbrua fra nordvest, skjermet fellesarealet. Det vil være mulig å inngå leieavtale på både kort og lang sikt, og alle parkeringsplasser har mulighet for lading av elbil.

I tillegg får beboere mulighet til å tegne medlemskap i Vervet bildeling. Her kan man leie bil ved behov, og man slipper å tenke på forsikring, avgifter, parkering og verditap. Det vil også være mulig å leie henger, takboks og barnestol. En slik løsning gjør det enklere og billigere for de aller fleste enn å eie egen bil.
Dette er et av flere tiltak vi gjør på Vervet for å inspirere til en grønnere livsstil.

Det medfølger to sykkelparkeringsplasser til alle boliger. For de som ikke har egen sykkel vil det også være mulig å leie elsykkel og sykkelhenger for frakt av barn eller varer.
Det blir eget sykkelverksted hvor man kan vaske og skru på syklene.

[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.19.18″ background_color=»rgba(0,0,0,0.5)»]

[/et_pb_background_plus]

Byens eldste siktlinjer

Middelalderfestningen Skansen er det mest verdifulle kulturhistoriske anlegget i Tromsø. Dateringer av festningsverket varier fra 1000-tallet til 1400-tallet. I reguleringen av tomta har bevaringen av siktlinjene fra Skansen vært helt vital.

Vervets identitet

Vårt ambisjonsnivå for Vervet synliggjøres gjennom utformingen av bydelen med hensyn til arkitektur, uteområder, estetikk og kunst.

Det anerkjente arkitektkontoret LPO skal tegne hele området, noe som sikrer enhetlig utforming.

– Vi har en målsetning om å lage den flotteste bydelen i Tromsø. Vårt fokus vil være på industrielle minner, masse variasjon og skape et bygulv som skal være samlingspunkt for folket i Tromsø, sier Lars Haukeland, styreleder og fagansvarlig arkitekt i LPO.

LPO står blant annet bak utbyggingen på Vulkan i Oslo, og har vunnet flere priser for sitt arbeid med å kombinere gammelt og nytt.

– Det som er viktig for Vervets suksess at området får en egen identitet, sier arkitekten.

Vervet vil bli en sjelden motsetning – hvor byens eldste industrihistorie møter framtidens behov.

– Det vi gjør her nå må være Tromsø, og det betyr at vi må ta vare på verftshistorien.

[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.19.17″ background_color=»rgba(0,0,0,0.5)»]

[/et_pb_background_plus]

Sammen skaper vi identitet

For å gi Vervet, den nye bydelen i Tromsø en egen identitet, samarbeider Vervet og LPOs arkitekter med kunstner Olav Christopher Jenssen. Tanken er å etablere en tydelig sammenheng mellom bygg og kunst.

Vi bygger Vervet

 

Totaleiendom ble etablert i 2012 og er en eiendomsutvikler i Tromsø med hjerte for byen. I øyeblikket består vårt team av 18 dedikerte ansatte, men det forventes at vi forsterkes ytterligere framover.

Vi har ca. 1250 boliger under utvikling – herav 350 i samarbeid med andre aktører. I tillegg eier vi ca. 30.000 m2 med næringsareal og ytterligere 75.000 under utvikling – alt lokalisert i Tromsø.

Vårt største prosjekt er utvikling og utbygging av bydelen Vervet. Vi bygger nye og moderne boliger, men har alltid fokus på å ta vare på historien. Det vil også være utgangspunktet for Vervet.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022