Restaurant Smak

Nabolaget


Her er restauranten som ønsker at folk skal få følelsen av å sitte hjemme på kjøkkenet å spise.

15. mars åpnet Restaurant Smak dørene i Skippergata 16B, og siden den gang har de opplevd stor, stor pågang i restauranten som har plass til 24 personer og har fire ansatte.

Med tilhold i Nordbyen var valget av lokaler enkelt.

– Vi synes området er veldig fint. Bydelen virker veldig samlet og alle ser ut til å ha et ønske om å gjøre det beste for Nordbyen, forteller Espen Rammestedt, som driver restauranten med sin kone Eva-Linda Rammestedt.

Er det noe annet som gjorde at dere valgte dette stedet?

– Vi vil at våre gjester skal ønske å komme til oss, og ikke bare være et sted der folk «dropper» innom.

Smak har små og intime lokaler, men det hele er gjennomtenkt og gjennomført.

– Tanken er at folk skal føle at de kommer hjem når de spiser hos oss, nesten som å sitte hjemme på kjøkkenet. Vi ville gjøre noe nytt når vi skulle åpne her, og gå litt utenom det normale for å skape vårt eget konsept.

Rammestedt og co. bytter meny hver 14. dag, og tar stolthet i variasjon og jevn kvalitet i matveien. For å favne mest mulig bredt, har de gått utenfor Tromsøs grenser.

– Vi bruker råvarer i sesong, og prøver å bruke så mye lokal mat som mulig. Vi ser på Norge og Nord-Sverige som vårt lokale område, i og med at det blir smalt å bare se på Tromsø. Det som er sesong i Tromsø blir så kort at vi må spre oss utover, forteller han.

At bydelen får et løft gjennom prosjektet Vervet ser de på som svært positivt.

Det gjør vi absolutt. Vi er veldig glad for at det som er så mye som skjer i bydelen. Det er masse liv, og masse kvalitetsbutikker som kommer opp og frem. Nesten en litt Grünerløkka-følelse, sier Rammestedt.

Restaurant Smak - Vervet.no
Restaurant Smak

Foto: Torgrim Rath Olsen/ Nordlys LAB