[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.21″ background_color=»rgba(0,0,0,0.25)»]
[/et_pb_background_plus]

Skal bygge japansk bad av container

Under byromsfestivalen “Ka No?” som går av stabelen i nordbyen 29. og 30. september har du en unik mulighet til teste ut et litt utradisjonelt japansk bad på verftstomta.

Bak det japanske badet står Tromsø kommune, KORO (Kunst i offentlig rom) og det tyske arkitektfirmaet Raumlabor, som tidligere gjennomført et lignende prosjekt i Halle, Tyskland.

– Da Tromsø kommune kontaktet oss med planene var det veldig lett å si ja. Vi har jo selv et ønske om å legge til rette for både havbad og offentlig sauna på Vervet, så vi ser på dette litt som en testrunde. Også er det jo gøy å være med og skape liv i nordbyen, forteller salgsleder Vibeke Pedersen i Vervet.

Badet, som skal bygges av en container, vil plasseres ytterst på verftstomta hvor moloen går mot nord.

Selve konstruksjonen kommer til å stå på land, men badet skal fylles med 11 500 liter ramsalt sjøvann som varmes opp til en behagelig badetemperatur ved hjelp av en egenbygd ovn av oljetønner.

Anniken Romuld og Gro Stokke, som begge jobber med byutvikling for Tromsø kommune, er enige i at plasseringen ikke kunne vært bedre.

– Her sitter du midt i naturlige omgivelser, med havet rundt deg på alle kanter. Og det som gjør plasseringen ekstra spesiell er å vite at dette området kommer til å utgjøre den ytterste grensen mot sjøen når utfyllingen av sundet er ferdig. Så her kan du sitte å se ut over det gamle, mens du forestiller deg det som skal komme. 

I tillegg til det japanske badet, skal det bygges en midlertidig kuppel av plast som gjestene kan bruke til oppholds- og omkledningsrom.

Kuppelen vil også være arena for flere aktiviteter, herunder en rundebordssamtale om byutvikling i Tromsø med ordfører Kristin Røymo og Bård Sverdrup som noen av deltakerne.

Byggingen av badet og kuppelen vil starte mandag 18.september og til det arbeidet søker gjengen bak nevenyttige hjelpere.

– Vi søker i alt 20 frivillige, så det er bare å ta kontakt om du vil være med, forteller Anniken Romuld i Tromsø kommune.

Det vil være rundebordssamtalen som markerer åpningen av det japanske badet, fredag 29.september kl.16.00 og alle som ønsker å delta er hjertelig velkommen.

Vibeke Pedersen i Vervet oppfordrer Tromsøs badenymfer til å ta turen innom verftstomta.

– Det er ikke hver dag man har muligheten til å ta et behagelig bad nesten midt ut i tromsøysundet, så dette blir veldig artig!

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022