Tromsø Skipsverft

Tromsø Skipsverft ble etablert i Skansegata 1 i 1848. På kontoret til kjøpmann M.W. Holmboe i Tromsø møttes i april det året ti kjøpmenn og partsredere som ønsket å få etablert et skipsverft i Tromsø. Blant dem var Skipsbyggmester Ambrosius Holm fra Kristiansand var hentet inn for å få verftet bygget og i drift.

Tidlig på 1900-tallet opplevde Tromsø å bli utgangspunkt for en rekke fangst-, forsknings- og turistekspedisjoner til arktiske og antarktiske strøk, noe som var med på å gi byen tilnavnet Porten til Ishavet. Tromsø Skipsverft var avgjørende for at Tromsø skulle få denne posisjonen.

Da Roald Amundsen planla sin ekspedisjon mot Nordvestpassasjen kjøpte han jakten «Gjøa» i Tromsø og skipsverftet fikk oppdraget med å forsterke fartøyet. I boka «Nordvestpassasjen» fra 1907 skrev Amundsen:

«På Tromsø Skipsverft ble det meste av det arbeidet utført, og jeg skylder verftet min største anerkjennelse for den usedvanlig samvittighetsfulle måte, hvorpå alt ble gjort».

Dette er bakgrunnen for navnevalgene på Vervet: Fram, Gjøa og Maud.

I dag er Tromsø Skipsverft morselskap for Tromsø Mekaniske AS, som driver industrivirksomhet i moderne lokaler nord på Tromsøya.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022