[et_pb_background_plus level=»row» _builder_version=»3.21″][/et_pb_background_plus]

Verdens største hotellkonsern etablerer seg på Vervet

Verdens største hotellkonsern, anerkjente Marriott International, flytter inn på Vervet.

Tirsdag 26. november ble det offentliggjort at Marriott International etablerer seg på Vervet på en pressekonferanse i Skansegata på Vervet. Hotellkjeden og Totaleiendom inngår avtale om et hotell med 300 rom og Nord-Norges største konferansesal.

Dørene åpnes i første halvdel av 2022.

– Sett i lys av den økende turismen til Tromsø tror vi det å få en anerkjent internasjonal aktør som folk har tilhørighet til, vil være en game-changer i Tromsø, som bare har nordiske hotellkjeder per nå, sier Bård Sverdrup – daglig leder i Totaleiendom.

For Vervet har det hele tiden vært en ambisjon at hotellet, som bydelen for øvrig, skal tilføre noe nytt til Tromsø, og valg av aktør har vært styrt av denne ambisjonen. Marriott er verdens største hotellkjede med et lojalitetsprogram som favner 140 millioner medlemmer over hele verden.

– Valget falt på AC-konseptet fordi det har rene linjer, en moderne stil og høy standard som passer i Tromsø, men også en viss frihet til utforming og design hvor vi som utviklere vil kunne knytte historien til Vervet inn i hotellets uttrykk. Estetikken og samspillet med bydelen som helhet er viktig for oss, og derfor er vi glad for denne muligheten, fortsetter han.

Marriott-topp: – Ledende i Norden

Erik Møller – utviklingsdirektør i Norden for Marriott – var på plass på tirsdagens pressekonferanse.

– Dette er en veldig stor dag for oss i Marriott. Vi har en sterk ambisjon om å vokse i Norden i årene som kommer, og vært primærfokus har vært i hovedstedene. Tromsø er imidlertid et veldig viktig marked på grunn av flere ting. Først og fremst anser vi Tromsø som Nordkalottens hovedstad, med et velfungerende næringsliv – og framfor alt økende turisme, sier Erik Møller.

Hotellet på Vervet blir det første Marriott-hotellet i Norge.

– Vi ser tydelig trender og volumer internasjonalt fra USA, Tyskland, England og Asia mot Tromsø. Da vil vi med vår plattform skape et internasjonalt hotell og bidra til å bygge Tromsø som helhet.

Det nye hotellet vil ha Nord-Norges største konferansesal.

– Det unike med hotellet på Vervet vil være at man kan kombinere opplevelser og konferanser. Vi ser fram imot å åpne den ledende møtested-destinasjonen i Norden sammen, sier Møller.

– Attraktiv beliggenhet

Marriott-toppen mener at beliggenheten på Vervet er ideell.

– For oss blir det ikke bedre. Vi har sett flere ulike områder i Tromsø, og Vervet er uten tvil den mest attraktive beliggenheten og interessante plassen å bygge hotell på. Det at man i tillegg bygger en ny og gjennomført bydel, gjør at hotellet vi fungere som en levende komponent, sier Møller.

– Når vi ser på prosjekter, ser vi primært på tre saker – og det er marked, beliggenhet og kvalitet. Tromsø oppfyller alle de kravene og mer til. At vi får etablere oss i Tromsø med en så sterk og profesjonell partner som Totaleiendom er vi veldig glade og stolte over. I tillegg får vi med oss vår driftspartner Belvar, og det betyr det beste fra to verdener, sier utviklingsdirektøren.

Totaleiendom og Vervet har hatt dialog med seks forskjellige aktører til hotellet. De siste halve året har det vært direkte forhandlinger med to aktører hvor Marriott kom best ut. Forhandlingene har vart i over et år.

– Vi i Totaleiendom og Vervet er stolte av å få verdens største hotellaktør til Tromsø med er rendyrket Marriott-hotell og vi ser alle frem til hotellet åpnes og at det skal tas i bruk av besøkende, men ikke minst av Tromsøs befolkning til konserter, arrangementer, møter og mye mer, sier Bård Sverdrup.

Ordføreren: – Viktig for byen

Tromsøs nye ordfører Gunnar Wilhelmsen, var også på plass på pressekonferansen, sammen med varaordfører Marlene Bråthen.

Det hotellet vil bety mellom 150 og 200 nye arbeidsplasser til Tromsø.

– Den ene dimensjonen er arbeidsplasser. Den andre er at internasjonale kjeder etablerer seg i Tromsø, vil gjøre det mer interessant for andre etableringer i framtiden. Jeg tror det vil bety flere direkteruter til Tromsø. Det vil bety et mer interessant sentrum. Jeg tror vi kommer til å se en ny dimensjon framover når det gjelder tilreisende, og da ikke bare turister, men også i forbindelse med konferanser og lignende. Dette er veldig viktig for Tromsø, sier Gunnar Wilhelmsen.

Meld din interesse

Fyll ut kontaktskjemaet under så din neste boligdrøm kan starte på Vervet. Du er alltid velkommen til vårt salgskontor i Skansegata 11.

E-post

post@vervet.no

Salgskontor

Skansegata 11


  Se personvernpolicy

  TA KONTAKT MED MEGLER FOR ET HYGGELIG MØTE

  Wenche E. Odden Kvamme

  EiendomsMegler 1

  Telefon: 952 12 052
  Send E-post

  Dag Little

  EiendomsMegler 1

  Telefon: +47 930 11 511
  Send E-post

  VERVET ✵ 2022